CHILLI SIN CARNE
See retsept on aretatud chilli con carnest ehk siis hautis, mis muidu koosnes suuresti veiselihast on tehtud ümber vegan versiooniks. Veiseliha on asendatud punaste läätsedega. Korralikult rammus ja toitev talveroog. Kui asendad läätsed 400g veiselihaga, siis saadki chilli con carne.
Chilli sin carne kõrvale sobib serveerida riisi, kuid miks mitte ka spagette. Ülihea!
Retsept:
1 sibul (hakitud)
2 küüslauguküünt (hakitud)
1 punane tšilli (hakitud)
2 spl oliiviõli
150g punaseid läätsesid
800g tomatipüreed
3 spl Natty “Almondo” pähklivõiet
1,5 spl fariinisuhkrut
Meresoola
Kuivatatud punet
400g Kidney ubasid
2dl vett
Koriandrit
Prae suures potis sibul, küüslauk ja tšilli. Vala juurde tomatipüree ja Natty “Almondo” pähklivõie ning lase madalal kuumusel podiseda.
Teises potis kuumuta vesi keemiseni ja seejärel keeda läätsed al denteks. Vaata, et keev vesi liiga hoogsalt ei podise, muidu keedad läätsed liiga katki.
Seejärel kurna vesi (kuid jäta 2dl alles) ja lisa läätsed ning 2dl keeduvett tomatipüree hulka.
Lisa juurde ka läbi loputatud kidney oad.
Maitsesta kaste fariinisuhkru, meresoola ja punega.
Serveeri seda koos riisi ja koriandriga.