Käsitöö friikartulid maapähklivõi- kastmega
See ei ole lihtsalt kiirtoit, kohe üldsegi mitte. Nende valmistamisel on päris mitu sammu, mis annavad eriti hea tulemuse ja see on seda väärt. Lisaks serveerime friikartulite juurde kergelt vürtsikat maapähklivõikastet, mis annab suurepärase maitsenüansi kartulitele. Uskumatu aga need toimivad koos ideaalselt!
Minnes tagasi valmistamise juurde, siis esiteks tuleb valida sobivad kartulid ehk kartulid ei tohi olla liiga suure veesisaldusega ega ka liiga kuivad. Aga ärme aja asja liiga keeruliseks, kuid kellel huvi on võib katsetada erinevaid kartuleid. Teiseks oluliseks sammuks on kartulite blanšeerimine ehk keedame kõrgel kuumusel ja lühiajaliselt. See lühendab friteerimise aega ning saavutame friteerimisel ka kiiremini krõbeduse. Enne friteerimist kuivata kartulid korralikult, seejärel friteeri lühiajaliselt, nõruta ja friteeri lõplikult. Kahe kordne friteerimine annab eriti krõbeda tulemuse. Ideaalne õli temperatuur friteerimisel on 190 kraadi.
Friikartulid:
Suuri kartuleid
Meresoola
Rapsiõli fritüürimiseks
Maapähklivõikaste:
125 g Natty kreemist maapähklivõid
1 spl pruuni suhkrut
1 spl riisiäädikat
2 spl sidrunimahla
3 spl sweet chilli kastet
2 küüslauguküünt
Soola
3 spl keevat vett
Friikartulite jaoks pese ja koori kartulid, tükelda ühe suurusteks pulkadeks. Keeda soolaga maitsestatud vees 3 minutit. Seejärel kurna ja kuivata ning friteeri kergelt. Seejärel friteeri lõplikult kuni saavutad mõnusa krõbeduse ja kuldpruuni värvi. Maitsesta meresoolaga.
Kastme jaoks blenderda omavahel kõik koostisained ühtlaseks massiks ja seejärel maitsesta soolaga.
Serveeri kastet koos friikartulitega.