KODUNE NATTY SNICKERS
24. jaanuar on tuntud ka MAAPÄHKLIVÕIPÄEVANA – seega jagame teiega ühte lihtsat ja ikoonilist retsepti valmistamaks koduseid Snickerseid – maiust, mis toob maapähkleid mainides ilmselt kõigile
silmette nii mõnegi mälestuse!
Vaja läheb:
Esimene kiht:
100 g kaerajahu
100 g mandlijahu
90 g Natty “Smuuud” maapähklivõid
1 spl kookosõli
0,5 tl naturaalset vaniljepulbrit või -ekstrakti
Teine kiht:
300 g kivideta datleid
40 g Natty “Smuuud” maapähklivõid
50 ml datlite leovedelikku
1/3 tl soola
60 g soolapähkleid
Glasuurimiseks:
300 g tumedat šokolaadi
2 spl kookosõli
Valmistamine:
Vala datlitele peale kuum vesi ja leota neid 10 minutit. Samal ajal töötle blenderi või köögikombainiga esimese kihi komponendid ühtlaseks taignaks ning suru segu tihkelt küpsetuspaberiga vooderdatud vormi (24 x 17 cm) põhja.
Karamellkihi jaoks blenderda omavahel leotatud datlid, datlite leovesi, maapähklivõi ning sool. Jaota segu ühtlaselt esimesele kihile. Soovi korral haki soolapähklid peenemaks ning puista karamellkihile ja suru kätega veidi segu sisse.
Aseta snickers paariks tunniks sügavkülma tahenema.
Glasuurimiseks sulata tume šokolaad kookosõliga, lõika Snickersist võrdsed batoonid ning kasta nad šokolaadi ja aseta nõrutusrestile.
Säilita külmkapis või sügavkülmas ning serveeri jahedalt.