Natty Maapähklivõi Toorjuustukook
Maapähklivõi toorjuustukook on korralikult rammus ja ülimaitsev kook. Võib isegi öelda, et maapähklivõi sõprade unelm, kuna maapähklivõiga seal koonerdatud pole. Ühest väikesest koogitükist on energia ja magusalaksu kättesaamiseks täitsa piisav. Soovitan koogi kõrvale serveerida hapukaid marju, mis tasakaalustavad koogis olevat rammusust. Ja no muidugi üks kange espresso sobib ka kui valatult.
Põhi:
150 g digestive küpsiseid
75 g võid 82%
Täidis:
800 g toorjuustu (toasooja)
135 g tuhksuhkrut
225 g Natty “Kranži” maapähklivõid (toasooja)
150 ml vahukoort + 2 tl suhkrut
Šokolaadiglasuur:
100 g šokolaadi
100 ml vahukoort 35%
30 g võid 82%
Põhja valmistamiseks purusta küpsised peeneks. Sulata või ja sega see küpsisepuru hulka. Vala saadud segu 21 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja suru põhjale ühtlase kihina.
Täidise jaoks sega omavahel toorjuust, tuhksuhkur ja maapähklivõi ühtlaseks kreemiks. Järgmisena vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega see õrnalt toorjuustu-maapähklivõikre
Vala saadud segu koogivormi, küpsise põhjale ja aseta kook külmkappi hanguma paariks tunniks.
Šokolaadiglasuuri jaoks kuumuta kastrulis koor. Tükelda šokolaad väikesteks tükkideks ja aseta see kaussi. Vala šokolaadi hulka kuum vahukoor ja sega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa juurde või ja sega kuni saad ühtlase läikiva massi.
Kui kook on hangunud siis eemalda see koogivormist ja vala üle šokolaadiga. Aseta külmkappi tahenema.
Viimasena kaunista kook meelepäraselt. Mina kasutasin kaunistamisel küpsetatud valget šokolaadi ja kuivatatud vaarika krõpse. Selle koogi juurde sobivad serveerida ka hapukad värsked marjad, kuna kook ise on väga rammus.