Maapähklivõikana
Maapähklivõikana on suurepärane idee kanaliha armastajatele. See on midagi teistsugust kui ollakse harjunud tavaliselt sööma. Mõnusalt täidlane ja vürtsikas ning lisaks selle retsepti järgi jääb kana eriti mahlane. Lisaks soovitan igale kokandushuvilisel osta koju üks korralik toidutermomeeter, selle järgi on mahlase liha valmistamine eriti lihtne. Loomulikult on vaja teada õigeid temperatuure kuna miski liha kõige mahlasem on. Kanaliha puhul vähemalt 65-71 kraadi.
1 terve ahjubroiler
Maapähklivõiglasuur:
15 ml oliiviõli
75 g tomatipüreed
150 g võid
100 g Natty krõbisevat maapähklivõid
1 sl sibulapulbrit
1 tl küüslaugupulbrit
Cayenne pipart
Meresoola
Valmista alustuseks maapähklivõiglasuur. Selleks kuumuta kastrulis tomatipüreed ja õli, umbes paar minutit. Seejärel sega kausis oma toasoe või, maapähklivõi, tomatipüree, sibulapulber, küüslaugupulber ja maitsesta cayenne pipra ning soolaga. Segu peab olema parajalt vürtsikas ning kreemine.
Kuumuta suures potis vesi, maitsesta soolaga ning keeda broilerit 6 minutit. Seejärel jahuta broiler jäävannis täielikult ja siis kuivata.
Määri broileri naha alune ja pealne maapähklivõiglasuuriga kokku ning küpseta 175 kraadises ahjus valmimiseni. Kuni broileri sisetemperatuur on vähemalt 65 kraadi.