Natty bataadi brownie metspähklitega
Pähklised ja täiesti taimsed brownie’d:
Vaja läheb:
Kogus: ca 9 tk
800 g kooritud bataati
70 g metspähkleid
70 g mandlijahu
70 g Natty “Almondo” mandlivõid
100 g pehmeid kivideta datleid
50 g sulatatud kookosõli
150 g tumedat šokolaadi
2 spl toorkakao pulbrit
1/3 tl soola
Soovi korral serveerimiseks vaniljejäätist, kohupiimakreemi, värskeid marju või röstitud mandlilaaste.
Valmistamine:
Koori ja tükelda bataadid. Pane bataat ahjuvormi ning piserda veega üle. Küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit (sõltuvalt tükkide suurusest) kuni bataat on täitsa pehme.
Püreesta või blenderda omavahel küpsetatud bataat, mandlivõi, sool, kookosõli ja datlid.
Vala segu kaussi ning sega hulka sulatatud šokolaad, kakao, mandlijahu ja hakitud pähklid.
Vala tainas vormi (24 x 18cm läbimõõduga) ning küpseta eelsoojendatud ahjus pöördõhu režiimil 180 kraadi juures ca 45 minutit.
Kui kasutad vormi vooderdamisel küpsetuspaberit, siis tõsta kook ettevaatlikult vormist välja jahtuma, et põhi vesiseks ei muutuks.
Kook on imehea ka pisut soojana, kuid minu meelest parim on ta järgmisel päeval külmkapist võttes. Serveeri värskete marjade, vahukoore, vaniljejäätisega, šokolaadiglasuuri või pähklipuruga.