Lihtne Natty maapähklivõi-toorjuustukook
Vaja läheb:
Kogus: 20 cm läbimõõduga vorm ~ 6-le
Põhi:
130 g täistera kaerahelbeid (gv)
100 g Natty SMUUDI
80 g kuivatatud pehmeid kivideta datleid
30-40 ml sooja vett
¼ tl soola
Täidis:
200 g väherasvast toorjuustu
250 g maitsestamata Kreeka jogurtit
250 g Natty SMUUDI
30 g kookospalmisuhkrut
Kate (valikuline):
150 ml vahukoort või taimset alternatiivi
1/3 tl jahvatatud vaniljet
Soovi korral kookospalmisuhkrut
Valmistamine:
Esmalt töötle köögikombaini või blenderiga kõik põhja komponendid ühtlaseks massiks. Vajadusel haki datlid eelnevalt väiksemaks. Suru tainas eelnevalt vooderdatud koogivormi põhja ning aseta külmkappi ootele.
Sisu jaoks töötle köögikombaini, blenderi või vispiliga kõik täidise komponendid ühtlaseks kreemiks. Vala täidis kooguvormi ning lase koogil üleöö külmkapis seista.
Soovi korral valmista vahetult enne serveerimist kate. Selle jaoks vahusta vahukoor, vanilje ja soovi korral ka kookospalmisuhkur. Kata sellega kook, soovi korral puista peale soolapähkleid ja riivitud šokolaadi, nirista peale soolakaramelli ning serveeri külmalt.