Neli maapähklivõi kastet
Maapähklivõil on väga suur roll Aasia ja Ameerika toidukultuuris. Aasias kasutatakse enamasti seda erinevates kastmetes. Ameerikas jällegi enamasti magusates retseptides ja küpsetistes. Nendes retseptides toongi välja 4 erinevat kastet, kus on kasutatud Natty kreemjat maapähklivõid. Retseptid, mis siia kirjutasin on lihtsad ja valmivad kiirelt nagu Aasia köögis ikka. Enamasti sega kokku ja voilaa, võibki juba kasutada. Head katsetamist.
TAI MAAPÄHKLIVÕI KASTE
See kaste sobib imehästi dipikastmeks nii köögiviljadele, kui ka erinevate krõpsude juurde.
100g kreemjat Natty maapähklivõid
2 spl sojakastet
1 spl riisiäädikat
2 tl Srirachat
0,5 laimi mahla
3 küüslauguküünt
1 spl ingverit riivituna
4 spl sooja vett
Kastme valmistamiseks sega kõik koostisained kokku ja pane topsi.
HIINA MAAPÄHKLIVÕIKASTE
Tofu marineerimiseks. Lisaks sobib imehästi ka nuudliroogade sisse.
100g kreemjat Natty maapähklivõid
125ml vett
2 spl sojakastet
2 spl suhkrut
Valmistamine on kiire. Vispelda kõik kokku ja voilaa, võibki juba kasutada.
SATAY KASTE
Kanaliha, praetud tofu ja röstitud köögiviljade juurde.
0,5 spl maapähkliõli
1 purustatud küüslauguküüs
1 hakitud sibul
1 punane tšillikaun
1 tl tšillihelbeid
1 spl pruuni suhkrut
1 tl kecap manis – siirupine sojakaste
50g kreemjat Natty maapähklivõid
400g kookospiima
Satay kastme valmistamiseks kuumuta pannil õli ja pruunista selles sibul, küüslauk ja tšillirattad. Lisa juurde tšillihelbeid, kecap manis, pruun suhkur, maapähklivõi ja kookospiim. Keeda veidike kokku ja maitsesta meresoola ja pipraga.
HUMMUS
Sobib ideaalselt dipikastmeks köögiviljade juurde või siis hoppis röstitud pita leiva kõrvale.
400g konserveeritud kikerherneid
6 spl oliiviõli
4 spl kreemjat Natty maapähklivõid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 küüslauguküüs purustatuna
1 sidruni mahl
Sool
Pipar
Kaalu kõik komponendid blenderisse ja lase ühtlaseks kreemiks.
Maitse soola ja pipraga. Kui tahad vürtsikat tulemust, siis lisa 2 tl srirascha kastet.