Šokolaadikook maapähklikreemi ja soolase karamelliga
Kahekihiline šokolaadikook, mis kaetud maapähklikreemi ja soolase karamelliga. Üks eriti rikkalik kook igatahes. Maapähklikreemi valmistatud Natty kreemjast maapähklivõist, mascarponest ja lisaks törts baileyse likööri ka, mis annnab ekstrahea maitse.
Šokolaadikook:
140 g jahu
200 g suhkrut
45 g kakaod
5 g soodat
5 g küpsetuspulbrit
6 g soola
115 g keefiri
115 g rapsiõli
1 muna
115 g keevat vett
Maapähklivõikreem:
300 g mascarponet
50 g tuhksuhkurt
50 g Natty mahe kreemjas maapähklivõi
150 g vahukoort
15 g baileyse likööri
Karamellikreem:
200 g vahukoort
75 g suhkrut
100 g suhkrusiirupit
30 g võid
1 g meresoola
Kõigepealt valmista šokolaadikook. Selleks läheb sul vaja kahte 19 cm suurust koogivormi.
Sega ühes kausis koogi kuivained. Teises kausis vedelad koostisained välajaarvatud keev vesi.
Lisa kuivainesegule muna, keefiri ja õlisegu. Sega ühtlaseks taignaks, seejärel lisa järkjärgult keev vesi, kuni saavutad ühtlase taignamassi.
Vala segu kahte koogivormi ja küpseta 120 kraadi juures 1 tund.
Jahuta koogid täielikult toa temperatuurini.
Seejärel valmista maapähklikreem. Selleks sega omavahel mascarpone juust, suhkur, maapähklivõi ja baileyse liköör. Teises kausis vahusta vahukoor ja sega see kreemi hulka. Kata jahtunud koogi kihid ja ääred kreemiga. Pane külmkappi tahenema.
Seejärel valmista karamell. Selleks kuumuta potis suhkur kuni hakkab kergelt karamelliseeruma, seejärel lisa kuum koor. Sega ühtlaseks massiks ning lisa ülejäänud komponendid. Kui läks tükki, siis sega ja kuumuta kuni kõik ühtlaseks sulanud.