logo main logo dark logo light
  • Pealeht
  • Pood
  • Meist
  • Retseptid
  • Kataloog
  • Kontakt
0

No products in the cart.

ENG
logo sticky
  • Pealeht
  • Pood
  • Meist
  • Retseptid
  • Kataloog
  • Kontakt
logo main
0

No products in the cart.

ENG
  • Pealeht
  • Pood
  • Meist
  • Retseptid
  • Kataloog
  • Kontakt

Šokolaadi- indiapähklibabka

Šokolaadi-indiapähklibabka ehk siis üks ülirikkalik šokolaadisai. Traditsiooniliselt tehakse babkat brioche taignast aga kuna see retsept on vegan, siis tuli leida teisi alternatiive kuidas seda vähemalt sama hästi teha. Teadagi brioche taigen koosneb suures osast piimast, munadest ja võist. Seda me kasutada ei saanud. Aga see retsept on lihtsalt mega, mõnusalt pehme ja šokolaadine. Peale saia jahutamist hoiusta seda õhukindlas nõus, et sai ära ei kuivaks.

Taigen:
7 g kuivpärmi
15 g suhkrut
90 g mandlipiima (käesooja)
120 ml kookospiima
75 g kookose kondenspiima
360 g nisujahu
Meresoola

Kreem:
125 g kookose kondespiima
25 g kakao pulbrit
250 g kookosekreemi
100 g Natty krõbisevat maapähklivõid
40 g tuhsuhkurt
50 g Natty  mahedaid indiapähkleid (purustatuna)

Suhkrusiirup:
150 g suhkrut
150 g vett
40 g cointreau likööri

Kõigepealt valmista taigen. Selle jaoks sega kausis pärm, mandlipiim, suhkur, kookosepiim ja kondenspiim kuni pärm on lahustunud.
Seejärel lisa nisujahu ja näpuotsaga meresoola ning sõtku elastseks taignaks.
Pane taignapall suurde kaussi ja kata nõu kilega. Lase kerkida topelt suuruseks.

Kreemi jaoks sega kõik komponendid kokku väljaarvatud indiapähklid.

Suhkrusiirupi jaoks kaalu kõik komponendid väljaarvatud liköör kastrulisse, kuumuta keemiseni. Võta tulelt ja sega juurde liköör.

Kui taigen on topelt suuruseks kerkinud, siis jaga taigen pooleks. Rulli üks osa jahusel laual ristküliku kujuliseks ja suhteliselt õhukeseks, põhiline et laua külge kinni ei jää. (Taigna pikkus, ei tohiks olla suurem kui sinu keeksi või leivavormi pikkus on. Pikkuselt peab ta sinna sisse mahtuma.) Määri taignale šokolaadikreem, ääred jäta katmata. Raputa šokolaadikreemi peale indiapähkleid. Keera taigen rulli ja suru ääred kinni ning pane küpsetuspaberiga kaetud leivavormi. Kata vorm kilega ja lase 2 tundi kerkida.
Sama tee ka teise taignaosaga. Sellest tuleb, siis kaks babkat.
Enne küpsetamist lase babkad spreiõliga üle.
Küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit.
Võta babka ahjust välja ja pintselda pealmine kiht suhkrusiirupiga kokku ning lase jahtuda.
Eemalda vormist jahtunult.
Head isu!

 

Krõbisev maapähklivõi

€6,99
Lisa korvi

 

Mahedad India Pähklid 1kg

€26,00
Lisa korvi
Share
Previous Next
Indiapähklivõi Retseptid Soolane
Pasta vürtsika indiapähklivõi- kastmega
Maapähklivõi Magus Taimne
Šokolaadi glasuuris chia puding
Magus Mandlid Retseptid
Karamelliseeritud mandlid

Võta meiega ühendust:

NATTY PEAKONTOR:
Tähe 114c, 50107, Tartu

Saada mail: info@natty.ee
Helista: 56873386
Helista: 56103898

Natty OÜ
Reg nr: 14316853

 

Enimmüüdud Tooted

  • Krõbisev maapähklivõi
    €6,99
  • Kolm maapähklivõid - Natty Trio
    €20,00
  • Almondo Mandlivõi
    €12,00
  • Indiapähklivõie Kašu
    €12,00
  • Kreemjas mahe maapähklivõi
    €6,99

Viimased Uudised

  • Natty Hulgipakid
  • 60 Coopi kauplust müüb natty pähklivõid
  • Natty osales guinessi rekordi sooritamisel
  • Elva rulapark sai avatud!!
  • Natty x Elva lahtised mmeistrivõistlused sportkeeglis