Natty pähkli-šokolaadi saiakesed
Oled mõelnud, et miks küsitakse tänapäeval saiakeste eest 4-5 eurot? Eks muidugi sellepärast, et inimesed on heade asjade eest nõus uskumatult palju maksma!
Selle retseptiga võid aga saiakesed 10 euroga maha müüa =)
Vaja läheb:
Kogus: 9-10 tk
300 g nisujahu
250 ml kaerapiima
25 g pärmi
4 spl suhkrut
2 spl õli
1/3 tl soola
200 g Natty HansZolot
Glasuurimiseks 100 g tumedat šokolaadi + 2 tl kookosõli
Valikuline: 1 muna + 1 tl suhkrut saiakeste pealt pintseldamiseks
Valmistamine:
Soojenda piim ca 35-40 kraadini. Murenda kausi põhja pärm ning lahusta see natukese suhkru ja natukese piimaga. Seejärel lisa ka ülejäänud piim. Lisa ka suhkur, sool ning vähehaaval ka jahu. Sõtku taimast, vahepeal jahu juurde lisades, kuni see käte küljest lahti tuleb. Lõpus lisa ka õli ning sõtku pisut veel. Kata taignakauss puhta rätikuga ning lase tal soojas kohas (või 45-50 kraadises ahjus) tunnike kerkida.
Kerkinud tainas laota jahusele pinnale ning rulli see ca 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri taignale Natty pähklivõi ning seejärel murra tainas pikuti pooleks. Lõika sellest välja 9-10 riba ning neisse omakorda sälgud, jättes tainas ühest otsast kinni. Tee sälkudesse keerud ning vormi neist pätsikesed.
Tõsta pätsikesed ahjuplaadile, kata puhta rätikuga ning lase 15 minutit soojas kerkida.
Soovi korral klopi lahti muna koos natukese suhkruga ning pintselda saiakesed üle, et nad kenasti kuldsed tuleks.
Küpseta saiakesi eelsoojendatud ahjus 215 kraadi juures ca 15 minutit.
Samal ajal kui tuba imeliste lõhnade ja soojusega täitub, sulata vesivannil või potis šokolaad ja kookosõli.
Nirista šokolaad saiakestele ja naudi.